Ziarul electronic al arădenilor

Băsescu: Nu avem în politică un om care să fie mai bun premier decât aș fi eu

basescuFostul președinte, Traian Băsescu, a afirmat, marți seara, că ar fi un foarte bun premier, susținând că primul lucru care trebuie făcut în situații de criză este să-ți salvezi țara.

„Aș fi un excepțional premier. Nu avem în politică un om care să fie mai bun premier decât aș fi eu. Nu aș mai tăia salariile și pensiile, decât dacă o situație de criză ar impune acest lucru”. (…) Ești pe navă și obiectivul tău este să aduci echipajul la chei. Aduceți-vă aminte ce spuneam în plină criză 2009 — 2010: îmi asum responsabilitatea să duc nava «’România» la chei liniștit.

Ca să-ți salvezi echipajul… degeaba te rogi la Dumnezeu să salvezi echipajul, dacă nu ești suficient de priceput să salvezi nava. Deci primul lucru care trebuie făcut în situații de criză (…) este să-ți salvezi țara. Dacă îți salvezi țara îți salvezi și poporul.

Dacă nu salvezi țara o scufunzi în umilință” a declarat Traian Băsescu la Romania tv, susținând că ar fi «un premier mai bun decât Dacian Cioloș» și că, dacă ar fi în locul acestuia, “și-ar da demisia”.

Fostul președinte a recunoscut că tăierile salariale l-au costat “enorm” din punct de vedere politic.

„Tăierile m-au costat enorm. Cineva trebuie să-și asume și treaba asta. Nu am crezut că pe timp de criză, soluția este să mărești fiscalitatea. Dacă măream taxele, ce garanție aveam că vom colecta banii aceia? Atunci am spus că facem o reducere la bugetul de stat. Situația devenise imposibilă. Ajunsesem să ne împrumutăm cu dobânzi uriașe ca să plătim pensiile și salariile“, a detaliat Băsescu.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.