Ziarul electronic al arădenilor

Băsescu: „Falcă ar câștiga indiscutabil din primul tur“

falca basescuPreşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, consideră că finul său de cununie, Gheorghe Falcă, ar câștiga „indiscutabil“ un nou mandat de primar al municipiului Arad, din primul tur al alegrilor locale.

Băsescu a spus că „bătălia“ PNL pentru două tururi de scrutin în cazul alegerii primarilor nu are legătură cu PSD, ci cu vechiul PDL care „riscă să capete mai multă greutate“.

„PSD este marele câştigător (n.r. al alegerilor dintr-un singur tur) pentru că, dacă se poate întoarce ceva legat de primarii care sunt acum în funcţii, se poate întoarce pe turul întâi, la turul întâi primarii în funcţii au prima şansă.

Suspectez că bătălia liberalilor pentru două tururi nu are nimic comun cu PSD sau cu succesul care se prefigurează la PSD, problema liberalilor este cu PDL-ul din interiorul PNL, pentru că PDL are câţiva primari care ies din primul tur indiscutabil, fie că vorbim de Boc la Cluj, Hava la Alba, Scripcaru la Braşov, Falcă la Arad. (…)

PDL riscă să câştige mult mai multă greutate specifică după alegerile locale. PNL vrea să-i trimită în turul doi pentru că poate unul, doi din ei nu ies. Se schimbă centrul de putere“, a declarat Băsescu, duminică, la B 1 Tv.

Conducerea centrală a PNL a validat, la mijlocul lunii ianuarie, candidatura lui Gheorghe Falcă pentru un nou mandat de primar al municipiului Arad.

Gheorghe Falcă este primar al municipiului Arad din anul 2004, în prezent fiind la al treilea mandat.

CITITI SI: Falcă, validat pentru o nouă candidatură la Primăria Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.