Ziarul electronic al arădenilor

Băsescu clarifică dacă va candida la preşedinţia Republicii Moldova

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat că nu ar putea să candideze la preşedinţia Republicii Moldova, precum s-a vehiculat în spaţiul public, întrucât, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, nu are acest drept.

„Nu am dreptul. Uitaţi-vă în Constituţia Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova şi trebuie să… au introdus o condiţie mai acum câţiva ani, să ai cel puţin zece ani de când locuieşti în Republica Moldova. Deci, cine spune aşa ceva ori nu a citit Constituţia Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii”, a declarat Traian Băsescu, la B1.

În acest context, Băsescu a ţinut să precizeze că după liderul rus, Vladimir Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova.

„Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta, să accept să fiu preşedinte de onoare al unui partid nou, de a ajuta la consolidarea curentului unionist“, a mai spus Băsescu.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.