Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat îngropat în porumb, într-un depozit din Vladimirescu

Un bărbat a fost transportat în stare gravă la spital, după ce a ajuns îngropat în porumb, în timp ce lucra la un depozit din comuna arădeană Vladimirescu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a fost alertat vineri seara, pentru a interveni la un depozit din Vladimirescu, unde bărbatul de aproximativ 60 de ani a rămas îngropat în porumbul boabe.

Pentru salvarea bărbatului au intervenit două echipaje SMURD, unul de prim-ajutor de la Punctul de Lucru Vladimirescu și unul de terapie intensivă mobilă, dar și un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

Conform ISU Arad, 12 pompieri au acționat la depozitul din Vladimirescu. „La sosirea echipajului de prim-ajutor de la PL Vladimirescu, bărbatul era inconștient, acoperit parțial de porumb. Salvatorii au solicitat sprijin și au început operațiunile de scoatere a bărbatului și manevre de resuscitare. După aproximativ 45 minute de intervenție contracronometru, bărbatul avea semne vitale și a fost transportat în stare gravă la Unitatea de Primire-Urgențe de la Spitalul Județean Arad“, a informat ISU.

Conform sursei citate, acesta este al treilea accident de muncă în mai puțin de două săptămâni, cu urmări grave, la care subunitățile ISU Arad a intervenit.

ISU Arad a făcut și un apel celor care efectuează în această perioadă lucrări agricole: „Facem un nou apel la persoanele care în aceasta perioada efectuează lucrări în agricultură să respecte cu strictețe normele de siguranță și securitate în munca, normele procedurile de lucru cu utilajele“.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.