Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat din Șagu, reținut pentru înșelăciune

Polițiștii au reținut un bărbat din localitatea arădeană Șagu, care pretindea că este angajat al unei companii de distribuție a energiei electrice și încasa, ilegal, contravaloarea facturilor.

Bărbatul a fost identificat de polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 13 iunie, bărbatul de 32 de ani, din Șagu, sub falsa calitate de angajat al unei companii de distribuție de energie electrică, cu acordul persoanei vătămate, ar fi pătruns într-o locuință de pe strada Sever Bocu din municipiul Arad. Bărbatul a solicitat și primit 500 de lei, reprezentând contravaloarea facturilor de curent aferente anului 2017“, se menționează într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele bărbatului din Șagu a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

„Pentru prevenirea acestor fapte, IPJ Arad recomandă arădenilor să fie vigilenți și să nu primească în locuințe persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori) decât după ce au verificat actul de identitate și legitimația de serviciu.

Totodată, în astfel de cazuri, arădenii sunt rugați să nu înmâneze bani sau alte obiecte de valoare unor persoane în privința cărora au suspiciuni cu privire la identitatea și calitatea acestora“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.