Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat de 52 ani şi femeie de 48 ani, candidaţi la Bac

bacUn bărbat de 52 şi o femeie de 48 de ani au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, în judeţul Arad, bărbatul fiind deţinut condamnat pentru omor.

La vârsta la care alţii se pregătesc să fie fie bunici, doi oameni din Arad dau examenul maturităţii. Cei doi au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română.

Bărbatul de 52 de ani (născut în 1964) se află în penienciar de la începutul anilor 2000, când a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare pentru omor. S-a înscris în clasa a IX-a în urmă cu patru ani, iar în acest an a terminat cursurile în învăţământul special pentru cei aflaţi în penitenciar, şi susţine bacalaureatul la Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan din Municipiul Arad. El a avut de susţinut probele orale la română, franceză şi competenţe digitale, iar la scris, a susţinut, luni, examenul la română şi urmează la matematică şi chimie. Deţinutul mai are un an şi ceva până când poate ajunge în faţa comisiei din penitenciar care poate decide eliberare sa condiţionată.

În ceea ce priveşte candidatele, cea mai în vârstă este o femeie de 48 de ani (născută în 1968), care susţine bacalaureatul la Liceul Teoretic din oraşul Pâncota. Femeia a terminat 11 clase în 1987 la o şcoală din Borşa, iar din 2014 s-a reînscris la liceul din Pâncota pentru clasele a XII-a şi a XIII-a, absolvind în acest an cu media 6,59.

Ea a avut de susţinut probele orale la română, engleză şi competenţe digitale şi, luni, a susţinut proba scrisă la română, urmând să mai susţină şi scrisul la istorie şi geografie.

Printre candidaţii din judeţul Arad se află 13 deţinuţi care susţin bacalaureatul, iar în total la examene sunt înscrişi peste 3.064 de candidaţi.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.