Ziarul electronic al arădenilor

Bani pentru reabilitarea unei clădiri a Spitalului Județean

spitalClădirea în care funcţionează secţiiile ORL, Oncologie şi Dermatologie ale Spitatului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi modernizată, în următorii doi ani, Primăria municipiului alocând peste 2,1 milioane lei în buget pentru lucrări.

Clădirea care va fi modernizată este situată pe str. Tudor Vladimirescu. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că, în acest an, va fi realizat proiectul tehnic al investiţiei şi vor începe lucrările de reparaţii, care vor fi finalizate în anul 2016.

„În acest an, municipalitatea va sprijini sistemul de sănătate. În bugetul local, care va fi supus aprobării săptămâna viitoare în Consiliul Local Municipal, va fi alocată suma de 2.156.000 lei pentru lucrări la clădirea în care funcţionează secţiiile ORL, Oncologie şi Dermatologie, dar și alte fonduri pentru dotările medicale”, a declarat Gheorghe Falcă.

Investiţiile programate de municipalitate au fost susţinute, la elaborarea bugetului municipiului, de adresa conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în care se menționează că „este necesară o reparaţie capitală la întreaga clădire a fostului spital municipal, pentru reducerea cu 40 la sută a cheltuielilor cu agentul termic“.

De asemenea, reprezentanţii spitalului au mai cerut municipalităţii să aloce fonduri din buget şi pentru aparatură medicală.

„Cheltuiala foarte costisitoare pentru această locaţie trebuie redusă printr-un proiect de reabilitare. (…) În unele secţii, la ora actuală, nu există nici măcar minimum de aparatură medicală corespunzătoare unui spital clinic de urgenţă, aparatura medicală existentă în prezent are o uzură fizică şi morală depăşită care nu mai poate fi funcţionabilă”, se arată în adresa conducerii spitalului.

În acelaşi document se mai precizează că, în primul trimestru al acestui an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va trece prin procedura de acreditare, pentru categoria a II-a.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.