Ziarul electronic al arădenilor

Bani pentru pasajele de pe centura Aradului

Sumele necesare pentru finalizarea lucărilor de construcție a celor două pasaje de pe centura Aradului au fost alocate și în bugetul pentru 2018.

Anunțul a fost făcut de deputatul Dorel Căprar, care a spus că banii sunt repartizați în bugetul pe 2018 al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), companie care derulează cele două proiecte.

„Așa cum am promis în urmă cu un an, în acest mandat vom realiza cele două pasaje de pe centura Aradului, atât de necesare pentru arădeni și nu numai. Sumele necesare celor două proiecte sunt alocate și în 2018 în bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în urma demersurilor făcute de parlamentarii PSD Arad“, a declarat Dorel Căprar.

Deputatul social-democrat a mai afirmat că la pasajul de la CET lucrările au început în acest an și se preconizează ca în primăvară să fie finalizate, „în funcție de cât de repede se va mișca firma care execută lucrarea, dar și de vreme“.

„Cel de-al doilea pasaj, din Micălaca, se află în procedură de licitație, iar în 2018 se preconizează să demareze efectiv lucrările. Noi sperăm ca în 2019, cel târziu, să fie finalizat și acel pasaj, iar arădenii să scape de cozile interminabile de pe centură, cauzate de traficul feroviar“, a mai spus Căprar.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (70% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Lucrările la pasajul de la CET sunt executate de o asociere formată din SC Tehnodomus SA, din Arad, SC CDP Energy SRL, din Arad, și SC Construcții Feroviare Mureș SA, din Târgu Mureș.

Valoarea contractului este de 10,7 milioane lei plus TVA, iar termenul de execuție este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările la acest pasaj au fost amânate mai mulţi ani din cauza mai multor rezilieri ale contractului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.