Ziarul electronic al arădenilor

Bani pentru spaţiile verzi din municipiul Arad

aradPrimăria din Arad va investi, anul acesta, aproximativ 9 milioane de lei pentru lucrări de amenajare a parcurilor, a spaţiilor verzi, dar și pentru plantări de arbori şi întreţinerea spaţiilor verzi.

În proiectul Bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 se menționează că va fi alocată suma de 8.900.000 lei (aproximativ 2 milioane euro) pentru întreţinerea şi salubrizarea spaţiilor verzi, plantări de arbori, amenajări de spaţii verzi în scuaruri şi adiacent carosabilului din cartiere.

Conform municipalității, sunt avute în vedere amenajări de spaţii verzi în scuaruri în Piaţa Bujac şi Piaţa Gai, pe o suprafaţă de aproximativ 26.000 de metri pătraţi.

Lucrările de amenajare a acestor zone constau în pregătirea terenului, curăţarea terenului, completarea cu pământ, nivelarea terenului, gazonare, plantări de arbori foioşi şi conifere.

Totodată, se vor achiziţiona arbori pentru completarea aliniamentelor stradale şi platări în parcuri, deoarece în ultimii ani, din cauza secetei prelungite, au fost tăiaţi mulţi arbori uscaţi, sau a căror stare vegetală impunea tăierea acestora.

Tot în acest an, vor fi amenajate două parcuri noi în municipiul Arad, în cartierele Gai şi Bujac.

Parcul din cartierul Gai va fi amenajat pe un teren de 17.800 mp, în zona Bisericii Ortodoxe sârbe. Tema parcului este inspirată din istoricul cartierului Gai.

Proiectul prevede realizarea unui loc de întâlniri de grup, de alei şi plantarea de vegetaţie din diferite categorii, compoziţii florale, arbuşti pitici şi de talie medie. Parcul va fi îngrădit cu gard viu.

Parcul din cartierul Bujac va fi amenajat pe strada Trotuşului, într-o zonă de case şi va fi destinat, în special tineretului din cartier, dar va avea şi o zonă pentru vârstnici. Acest parc va fi amenajat pe o suprafață de 6.790 mp.

În municipiul Arad au fost inventariate spaţii verzi în suprafaţă de 1.255.498 mp. Pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi au fost încheiate contracte de servicii cu SC Gospodărirea Comunală SA şi SC Universul Verde SRL.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.