Ziarul electronic al arădenilor

Bani de la Guvern pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

Elevii care au obţinut note maxime la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei, a anunţat Ministerul Educaţiei.

„Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi (joi – n.r.) de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2018”, a anunţat Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

La nivel național vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

În județul Arad, trei eleve de la Colegiul Național „Moise Nicoară“ (2) și Liceul Național de Informatică (1) au obținut media 10 la Evaluarea națională. Cele trei eleve sunt Liana Ştefania Bonca, Oana Cătălina Maghiari și Ciul Oana Andreea.

La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat din acest an, un singur elev a reușit să obțină media 10. Este vorba de Bogdan Ciacli, de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.