Ziarul electronic al arădenilor

Balint: Sper că victoria cu Chindia ne-a deblocat, aştept să se vadă acest lucru la Botoşani

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă online, că îşi doreşte ca victoria cu Chindia Târgovişte din etapa precedentă să îi fi „deblocat“ pe jucătorii săi şi speră ca acest lucru să se vadă în jocul lor în partida din deplasare cu FC Botoşani.

„Mergem încrezători la Botoşani. Ştim că jucăm împotriva unui adversar foarte bun care nu degeaba a ajuns în această vară să ne reprezinte în competiţiile europene. Dar noi avem încredere, în ciuda faptului că noi mergem acolo cu un lot incomplet. Cred şi sper că victoria din etapa precedentă ne-a deblocat, aştept să se vadă acest lucru sâmbătă.

Dacă vrem să scoatem un rezultat bun la Botoşani trebuie să punem probleme, să punem presiune pe adversari. Eu sper să ne ridicăm nivelul şi să fim peste ceea ce am arătat săptămâna trecută cu Chindia. FC Botoşani e o echipă agresivă care îşi pune mai mereu adversarul sub presiune, are şi individualităţi… dar nu ne este teamă de absolut nimeni. Îi respectăm, ştim punctele lor forte, dar e clar că fiecare are şi vulnerabilităţi de care noi vom încerca să profităm“, a afirmat tehnicianul.

„E foarte important să începem meciul bine şi am discutat acest lucru cu băieţii… pentru că în ultimele două etape în primele 20-25 de minute am suferit. Aşa că avem nevoie să îmbunătăţim acest aspect. De asemenea, ştiu că poate plictisesc vorbind mereu de fazele fixe, dar îmi doresc şi eu să mă bucur în urma unei reuşite a echipei mele după o fază fixă. Lucrăm la aceste lucruri, fiecare jucător care merge la careu are datoria să îşi câştige duelul şi să finalizeze mingea venită din centrare. E important că am reuşit să devenim periculoşi la fazele fixe, dar trebuie să şi marcăm“, a adăugat Balint.

El a precizat că pentru a se menţine în partea superioară a clasamentului formaţia sa trebuie să lege câteva victorii.

„Pentru a ne menţine în partea superioară a clasamentului avem nevoie de o succesiune de rezultate bune, avem nevoie să legăm victoriile. Dar nu e uşor, mai ales dacă ne uităm la ce program avem. Însă trebuie să avem încredere în forţele noastre. Oricum este mult prea devreme să vorbim despre play-off, mai sunt multe meciuri de disputat“, a explicat Laszlo Balint.

Echipa de fotbal UTA întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, în deplasare, formaţia FC Botoşani, într-o partidă contând pentru etapa a 9-a a Ligii I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.