Ziarul electronic al arădenilor

Balint: Ne dorim să scăpăm de ultima poziţie în clasamentul meciurilor disputate acasă

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o victorie în partida cu FC Argeş din etapa a 18-a a Ligii I pentru a scăpa de ultima poziţie în clasamentul partidelor de pe teren propriu.

„Avem posibilitatea de a lega două victorii. Ne dorim foarte mult acest lucru şi să continuăm acest traseu pozitiv. Pentru că am crescut. În afară de cele trei puncte ne dorim să scăpăm şi de postura ingrată de deţinătoare a ultimei poziţii într-un clasament al partidelor disputate pe propriul stadion. Nu suntem deloc mulţumiţi cu acest loc, chiar dacă la general suntem pe la mijloc, pe o poziţie care ne dă speranţe pentru viitor. Ne dorim să fim sus şi să ne luptăm pentru play-off, dar pe de altă parte e foarte important să rămânem realişti, pentru că totuşi statutul nostru este cel de echipă nou-promovată. Este un campionat disputat în care detaliile fac diferenţa. Sperăm ca sâmbătă acestea să facă diferenţa în favoarea noastră şi să reuşim să păstrăm punctele la Arad. E important să fim echilibraţi şi inteligenţi“, a spus Balint.

„FC Argeş a cunoscut un progres în evoluţii. Dacă ne uităm la ultimele rezultate atunci vedem că de patru etape nu au cunoscut înfrângerea. Au început anul foarte bine cu o victorie la Botoşani, apoi un egal pe teren propriu (n.r. – cu Gaz Metan Mediaş). Cu siguranţă cei de la FC Argeş vor veni să scoată maximum din acest meci, pentru că sunt într-o situaţie delicată în zona retrogradării. Dar noi rămânem concentraţi pe potenţialul nostru. Încercăm să îi blocăm acolo unde sunt ei puternici şi să facem un joc consistent. Ei au jucători buni în compartimentul ofensiv, dar dacă noi ne vom face treaba în apărare la fel de bine ca în ultimele două meciurilor atunci vom reuşi să obţinem ce ne dorim. Mă aştept să marcăm, indiferent prin cine. Dar în primul rând aş fi cel mai bucuros dacă la finalul celor 90 de minute am putea să sărbătorim victoria. Nu vrem să neglijăm nici calitatea jocului, suntem preocupaţi de acest aspect şi încercăm să-l îmbunătăţim zi de zi. Va fi un meci complicat dacă noi nu vom şti să punem în aplicare ceea ce ne dorim“, a adăugat tehnicianul.

Fundaşul Marius Tomozei a declarat în aceeaşi conferinţă de presă: „Va fi un meci dificil cu o echipă care în primele două etape nu a pierdut. Şi-a schimbat şi antrenorul… dar dacă noi o să ne facem treaba atunci cu siguranţă o să ne bucurăm la sfârşit şi o să mai adunăm şi noi nişte puncte acasă. Pentru că până acum am strâns foarte puţine puncte pe teren propriu. E un minus când te antrenezi pe teren sintetic şi după aia joci pe iarbă. Ne convenea şi nouă să ne antrenăm două zile, să ne mai acomodăm cu acest teren, dar asta e situaţia, nu avem ce să facem. Noi trebuie să fim agresivi, determinaţi şi încrezători şi atunci cu siguranţă vom câştiga“.

Echipa de fotbal UTA Arad întâlneşte, sâmbătă, de la ora 16.30, pe teren propriu, formaţia FC Argeş, într-o partidă contând pentru etapa a 18-a a Ligii I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.