Ziarul electronic al arădenilor

Balint: Ne-a durut foarte tare înfrângerea din tur cu Gaz Metan

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă online, că îşi doreşte foarte mult o victorie, sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş, pentru că înfrângerea cu 1-3 din turul campionatului „a durut“.

„Acum e clar că suntem în faţa unui meci dificil şi echilibrat. Şi clasamentul spune asta, că suntem două echipe echilibrate. Importanţa punctelor este foarte mare, atât pentru noi, cât şi pentru Gaz Metan Mediaş. Pentru că o victorie ar aduce o desprindere de zona locurilor retrogradabile aducătoare de linişte.

E adevărat că ne-a durut foarte tare înfrângerea din tur cu Gaz Metan Mediaş pentru că am pierdut atunci pe nişte naivităţi şi greşeli individuale în condiţiile în care am controlat jocul. Gaz Metan este o echipă foarte bine echilibrată care primeşte greu gol, s-a văzut şi cu CFR Cluj în ciuda numeroaselor ocazii. Deci asta înseamnă că au valoare. Va trebui să ne ridicăm nivelul jocului pentru a obţine un rezultat bun“, a afirmat el.

„Este posibil să începem cu trei jucători Under 21, de ce nu? Am jucat şi anul trecut. Atât timp cât ei demonstrează că merită să fie titulari, nu am nicio problemă cu vârsta lor. Pentru mine un jucător de 18 ani e la fel ca unul de 32. Dar în momentul ăsta nu am stabilit un prim unsprezece. Sper să găsesc cea mai bună formulă pentru acest meci“, a adăugat Balint.

Antrenorul revine alături de echipă după trei meciuri în care nu a putut sta pe bancă din cauza infectării cu COVID-19. ‘Mă bucur că sunt din nou alături de băieţi şi că am revenit la o normalitate. Medical am fost bine, am făcut o formă foarte uşoară, cu excepţia primei zile şi a primei nopţi când am avut simptome ale unei răceli. Dar efectiv 13 zile nu am simţit această infectare, m-am simţit chiar foarte bine din punct de vedere medical. Emoţional însă a fost foarte, foarte greu. Atât pentru mine, cât şi pentru băieţi’, a explicat antrenorul.

Jucătorul Florin Ilie a declarat la rândul său că îşi doreşte să recupereze sâmbătă punctele pierdute în tur cu Gaz Metan.

„Întâlnim o echipă bună a campionatului, care are jucători de valoare. Dar noi suntem pregătiţi şi mergem la Mediaş să recuperăm punctele pierdute în turul campionatului. Mai credem în play-off, dar acum ne concentrăm pe a acumula cât mai multe puncte, iar la sfârşit tragem linie şi vedem unde ne situăm. Dar trebuie să fim realişti, suntem o nou-promovată. Iar punctele făcute până acum sunt puncte muncite. O luăm meci cu meci, iar la sfârşit, vedem, pentru că nu se ştie niciodată’“ a spus el.

Echipa de fotbal UTA întâlneşte, sâmbătă, de la ora 12.30, în deplasare, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a 25-a a Ligii I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.