Ziarul electronic al arădenilor

Balint, după înfrângerea de la Craiova: „E cazul să ne asumăm faptul că trebuie să muncim mult mai mult“

Antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint, a avut un discurs critic la adresa propriilor jucători după înfrângerea din meciul cu CS Universitatea Craiova.

„Am venit aici cu alte gânduri, chiar dacă ştiam că pornim cu şansa a doua, am pregătit meciul să încercăm să punem probleme. Cred că am avut momente în care am pus presiune pe careul lor, ne-am creat destul de multe faze fixe, în zona careului, cornere, dar din păcate nu am reuşit să fructificăm această presiune şi Craiova are genul de jucători care te taxează. Au avut spaţii, şi-au creat ocazii, le-am spus şi acum jucătorilor, realitatea noastră este că intrăm în play-out şi trebuie să fim foarte concentraţi pentru a evita retrogradarea.

În ultim perioadă, inclusiv eu, a fost o greşeală a mea, că am sperat, am visat că putem să ne batem pentru play-off. Nu, ăsta este nivelul nostru, trebuie să acceptăm treaba asta şi trebuie să băgăm capul în pământ şi să muncim toţi.

Trebuie să demonstrăm că UTA este o echipă mare, pentru că avem trei înfrângeri consecutive fără gol marcat, e adevărat, împotriva pretendentelor al titlu, dar asta nu mă încălzeşte cu nimic. Dacă plecăm cu mentalitatea asta, că mergem ca mielul la tăiat, eu pot să mă duc acasă şi să mă las şi să-mi tai carnetul. Eu, indiferent de ce adversar am în faţă, o să abordez meciul la victorie, idiferent dacă pot să câştig sau nu.

Dacă mentalitatea lor asta este, că suntem echipă mare, bun, perfect, dar să o demonstrăm şi în teren. Urmează o pauză de două săptămâni în care o să analizăm foarte bine ce ne dorim, în primul rând, şi ce îşi propune fiecare jucător individual.

Asta o să fie o temă de lucru pentru noi, ca staff, pentru că suntem într-un moment nu neapărat decisiv, dar important în viaţa noastră, în viţa noastră, în soarta echipei şi trebuie fiecare din vestiar să-şi asume. Eu îmi asum orice rezultat negativ. În momentul în care sunt rezultate pozitive, jucătorii sunt eroi. E cazul să ne asumăm faptul că trebuie să muncim mult mai mult. Şi faptul că trebuie să băgăm capul în pământ şi să vedem ce vrem să facem în meciurile astea care au rămas până la sfârşitul sezonului“, a declarat Balint, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Liga I. CS Universitatea Craiova – UTA, scor 2-0

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.