Ziarul electronic al arădenilor

Balint: Ar fi păcat ca un sezon care ridică destule provocări să fie decis de greşeli de arbitraj

Antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, Laszlo Balint, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ar fi păcat ca un sezon care ridică destule provocări jucătorilor şi antrenorilor în contextul pandemiei de coronavirus să fie decis de greşeli de arbitraj.

Balint susţine că UTA a fost dezavantajată de arbitri în ultimele trei partide consecutive şi a cerut mai mult transparenţă din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

„Sunt trei meciuri la rând în care am fost dezavantajaţi prin nişte decizii … în nişte situaţii de joc în care cred că e mai greu să greşeşti decât să iei decizia bună. Pentru mine a fost un pic frustrant, dar încerc să rămân concentrat la munca mea. Am spus că pretindem respect. Aş vrea mai multă transparenţă din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Pentru mine e un pic surprinzător cum de arbitrii români şi-au demonstrat valoarea inclusiv în turneul de promovare de anul trecut în care am fost şi noi angrenaţi. Acolo arbitrii şi-au făcut treaba aproape impecabil, acum etapă de etapă vedem greşeli de arbitraj greu de catalogat. Poate centralul e prost poziţionat, dar are tuşierul? … are arbitru de rezervă… de aia e o brigadă de patru arbitri, ca să se ajungă la deciziile cele mai bune. Ştiu că e grea meseria lor, trebuie să ia decizii în timp foarte scurt… dar ei şi-au demonstrat valoarea şi aşteptăm acest lucru în continuare. Ar fi păcat ca un sezon care ridică destule provocări pentru jucători şi antrenori să fie decis la final de greşeli de arbitraj“, a afirmat el.

„La fiecare contact în careu mi-e frică de luarea unei decizii împotriva noastră. Nu pot să spun că din cele 7 care s-au dat 6 nu au fost, dacă le-a dat arbitrul înseamnă că aşa a judecat el la momentul respectiv. Important e să rămânem lucizi. Le-am spus băieţilor să nu se gândească la arbitraj, noi trebuie să ne analizăm propria prestaţie de la meciul cu Dinamo“, a adăugat Balint.

Antrenorul a menţionat că formaţia sa nu îşi permite să se mai gândească la înfrângerea din meciul cu Dinamo pentru că trebuie să se concentreze pe partida cu Academica Clinceni de joi.

„Nu ne permitem să jelim prea mult după un meci pierdut. Chiar dacă l-am pierdut după o desfăşurare aparte, dar trebuie să rămânem echilibraţi. Nu trebuie să facem nuntă când câştigăm, la fel cum nu trebuie să facem înmormântare când pierdem. E un campionat lung. Din păcate încă nu avem acea constanţă a rezultatelor. Ne aşteaptă o deplasare foarte dificilă împotriva unei echipe, care prin parcursul din acest sezon, poate fi considerată o revelaţie, alături de Chindia. Academica e o echipă foarte echilibrată, care chiar dacă nu marchează foarte mult, nici nu primeşte multe goluri. Au jucători de calitate care au evoluat la un nivel foarte bun. Este o surpriză a campionatului, dar eu sper ca la meci să nu ne surprindă cu nimic. Sper să fim pregătiţi fizic, mental, dar şi tactic, pentru că o echipă echilibrată precum Academica este periculoasă în toate momentele jocului“, a explicat el.

„Nu suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am obţinut, de unele dintre ele, dar e important să rămânem consecvenţi principiilor noastre, să rămânem pe aceeaşi linie de atitudine şi determinare. Trebuie să abordăm meciul cu singurul gând de a lua cele trei puncte. A intervenit o uzură pentru că am jucat multe meciuri într-o perioadă scurtă de timp … s-a văzut şi pe ce terenuri. Cel mai probabil şi la Clinceni vom avea parte de o suprafaţă de joc dificilă. Dar ştiam acest aspect şi încercăm să găsim cele mai bune soluţii pentru a ajunge proaspeţi la ora jocului. Fiecare echipă are puncte forte şi vulnerabilităţi. Noi am identificat modalitatea prin care putem să ne impunem jocul, modalitatea prin care putem să speculăm anumite vulnerabilităţi ale celor de la Clinceni. Dar Academica este o echipă care se luptă cu şanse reale la play-off“, a mai spus Balint.

Prezent la conferinţa de presă, fotbalistul brazilian al formaţiei arădene, Roger Junior, a declarat: „Suntem pregătiţi pentru următorul meci, deşi situaţia noastră nu este deloc una uşoară pentru că am pierdut ultima partidă. Dar acum ne gândim numai la partida cu Academica Clinceni. Trebuie să ne schimbăm atitudinea când intrăm pe teren. Trebuie să fim mai puternici. E important să analizăm ce am făcut bine şi ce nu. Cred că trebuie să ne îmbunătăţim jocul în partidele de acasă. Ştiu că avem jucători de calitate, dar trebuie să arătăm această calitate pe teren. Cred că trebuie să fim mai curajoşi, iar fiecare dintre noi să demonstreze calitatea pe care o are“.

Echipa de fotbal UTA întâlneşte, joi, de la ora 13.30, în deplasare, formaţia Academica Clinceni, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a a Ligii I.

Balint: Este al treilea meci în care arbitrii sunt în lumina reflectoarelor

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.