Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureatul de toamnă. Promovabilitatea în Arad – 27,85%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie, este în județul Arad de 27,85%, mai mic decât cel înregistrat anul trecut, în sesiunea de toamnă.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, procentul de promovabilitate pentru județul Arad, înainte de contestații, este de 27,85%, în scădere față de cel de anul trecut din sesiunea de toamnă, când a fost de 29,25%.

„Conform calendarului MEN, sâmbătă, 1 septembrie 2018, în intervalul orar 12.00 – 16.00, se vor depune eventualele contestații, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 6 septembrie 2018“, a informat ISJ Arad.

La această sesiune a bacalaureatului, la care s-a prezentat peste 1.000 de absolvenți din municipiul și județul Arad, nu a fost obținută nici o medie de 10.

Promovabilitatea la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat din acest an a fost, în județul Arad, de 61,13%, după soluționarea contestațiilor.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

CITITI SI: Bacalaureat 2018 – Arad. Cele mai slabe rezultate din ultimii ani

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.