Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureatul de toamnă. Promovabilitatea în Arad – 29,25%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, a fost în județul Arad de 29,25%, mai mare decât cel înregistrat anul trecut, în sesiunea de toamnă.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, procentul de promovabilitate pentru județul Arad, înainte de contestații, este de 29,25%, în creștere față de cel de anul trecut din sesiunea de toamnă, când a fost de 23,66%.

La această sesiune, promovabilitatea a fost de 31,46%, pentru sesiunea curentă, și 25,30%, la seriile precedente.

„În data de 1 septembrie 2017, între orele 16.00 – 20.00, au fost depuse contestațiile. În județul Arad au fost depuse 180 de contestații, cele mai multe la matematică – 59. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 6 septembrie 2017“, a informat ISJ Arad.

La sesiunea de vară a bacalaureatului, procentul de promovabilitate în județul Arad, după contestații, a fost de 66,92%.

Înainte de soluționarea constestațiilor, procentul de promovabilitatea în județul Arad la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, a fost de 64,91%, mai mare decât cel de anul trecut, când a fost de 61,36%.

Trei elevi au obținut media 10 la sesiunea de vară bacalaureatului: Miloș Alexandra Andeea și Bușui Andrei, ambii de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, și Csuros Karla Claudia de la Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova.

La nivel naţional, 26% dintre candidaţii care au participat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au promovat.

Rezultatele sunt cele de dinainte de contestaţii, iar promovabilitatea este cu 2% mai mare faţă de sesiunea din toamna anului trecut.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.