Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureat 2018. Promovabilitatea după contestații a crescut în județul Arad

Promovabilitatea la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat din acest an a crescut în județul Arad cu aproape două procente, după soluționarea contestațiilor.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Arad, procentul de promovabilitate, după soluționarea contestațiilor, este de 61,13%.

„Din numărul total de 846  lucrări contestate, 537 de lucrări au fost evaluate cu o notă mai mare, 259 de lucrări cu o notă mai mică, restul de 50 rămânând cu nota inițială. Astfel, procentul de promovabilitate pentru județul Arad a crescut la 61,13%, de la 59,20% înainte de contestații“, a informat, luni, Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, doar 1.564 de elevi au fost declaraţi promovaţi, înainte de soluționarea contestațiilor.

În sesiunea actuală, un singur elev – Bogdan Ciacli, de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad – a reuşit să obţină media 10.

Singura şcoală din judeţul Arad unde nu a fost înregistrat niciun elev respins a fost Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici“ din municipiul Arad, unde toţi cei 55 de elevi înscrişi au promovat examenul de bacalaureat.

La polul opus, cu niciun elev promovat, s-au situat Liceul Special „Sfânta Maria“ Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu“ Arad, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan“ Arad.

Înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat încep marţi, 10 iulie, sesiunea de toamnă a examenului naţional fiind programată între 20 august şi 31 august.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, înscrierea absolvenţilor de liceu pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 10 – 13 iulie.

Astfel, sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29 – 30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30 – 31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2 – 5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.