Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureat 2018 – Arad. Cele mai slabe rezultate din ultimii ani

Peste 40 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Arad nu au reuşit să obţină medii egale sau mai mari de 6,00, astfel că rata de promovare este cea mai mică din ultimii trei ani.

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, doar 1.564 de elevi au fost declaraţi promovaţi. Astfel, promovabilitatea în judeţ este de 59,2 la sută, cea mai mică din ultimii trei ani.

În sesiunea actuală, un singur elev – Bogdan Ciacli, de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad – a reuşit să obţină media 10.

Un număr de 336 de candidaţi au promovat cu medii cuprinse între 6 şi 6,99, iar la polul opus se află 315 absolvenţi care au opţinut medii între 9 şi 9,99.

De menţionat că singura şcoală din judeţul Arad unde nu a fost înregistrat niciun elev respins a fost Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici“ din municipiul Arad, unde toţi cei 55 de elevi înscrişi au promovat examenul de bacalaureat.

La polul opus, cu niciun elev promovat, s-au situat Liceul Special „Sfânta Maria“ Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu“ Arad, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan“ Arad.

În 2017, promovabilitatea înainte de contestaţii în sesiunea de vară a fost de 64,91 la sută, în 2016 a fost de 60,21 la sută, iar în 2015 a fost de 59,88 la sută.

Promovabilitatea în Arad este şi sub cea naţională (67,7 la sută), astfel că în următoarea perioadă Inspectoratul Şcolar Judeţean va face o analiză a şcolilor cu cele mai slabe rezultate, majoritatea licee tehnologice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.