Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Bac 2016 – 60,21%, promovabilitatea în județul Arad

bacPromovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 60,21 la sută în județul Arad, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a finalizat centralizarea rezultatelor.

Procentul celor care au obţinut media de promovare este mai mare decât în 2014 şi 2015.

În anul 2015, rata de promovabilitate în județul Arad a fost de 59,88%, iar în 2014, de 51,82%.

Conform unei statistici prezentate de Inspectoratul Şcolar Arad, în judeţ sunt 89 de note de 10, cele mai multe, 52, la ultima probă, cea obligatorie profilului.

În total, la toate probele examenului de bacalaureat, în judeţul Arad au fost înscrişi pentru sesiunea din vară 3.064 de candidaţi, iar în timpul examenelor trei candidaţi au fost eliminaţi pentru că ar fi încercat să copieze, fiind prinşi asupra lor cu o fiţuică, o cască de telefon mobil în urcehe sau chiar cu un telefon mobil în mână.

În perioada 18-22 iulie 2016, va avea loc înscrierea candidaților pentru  sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat național.

UPDATE

Două licee din judeţul Arad nu au niciun candidat promovat la examenul de bacalaureat, iar alte câteva licee au rezultate foarte slabe, cu unu sau câţiva absolvenţi cu medii peste 6.00, în timp ce în judeţ niciun candidat nu a reuşit să obţină media 10.

Conform rezultatelor publicate, marți, de ISJ Arad, înainte de contestații, la două licee din Arad niciun candidat nu a promovat. Este vorba de Liceul Special „Sfânta Maria”, unde au existat șase candidați, și Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, unde au existat patru candidați.

La examenul de bacalaureat nu a fost înregistrată nicio medie de 10 în județul Arad.

Cea mai mare medie a obținut-o Ana Maria Perea, de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad. Aceasta a obținut media 9,95.

Ana Maria Perea este urmată de patru absolvenți cu media 9,93. Este vorba de Oriana Vanesa Arsenov, Alexandru Foitoș și Raluca Ștefana Moș, de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, și Claudia Andreea Varga, de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

La nivel național, rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de soluționarea contestațiilor, este de 66,7%.

Vezi AICI rezultatele la Bac 2016

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.