Ziarul electronic al arădenilor

Avocatul Poporului face anchetă la Spitalul Județean Arad

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă, după protestul mai multor părinți, care au reclamat atitudinea personalului medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și condițiile din această unitate medicală.

„Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Potrivit informațiilor apărute la data de 7 martie 2017 pe mai multe site-uri media un grup de aproximativ 30 de părinți, la îndemnul lansat de una dintre mame, au protestat față de modul în care sunt tratați copiii internați în Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, precum și față de condițiile din această unitate medical“, se menționează într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Totodată, situația Secției Chirurgie și Ortopedie Infantilă de la Spitalul Clinic Județean Arad ar putea fi analizată de specialiști de la Ministerul Sănătății.

Anunțul a fost făcut de senatorul Mihai Fifor, care a spus că va cere Ministerului Sănătății să facă un control la Spitalul Județean Arad.

Secţia Chirurgie şi Ortopedie Infantilă de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad trebuia să fie reabilitată în cadrul campaniei „#cudragpentruviitor”, însă colectivul medical al Secţiei a anunţat că se retrage din acest proiect, deoarece scopul acestuia a fost „deturnat“.

CITITI SI:

Spitalul Județean Arad, în atenția Ministerului Sănătății

Încă un protest față de cum sunt tratați copiii la spital

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.