Ziarul electronic al arădenilor

Avocatul Adelin George Vlai, judecat pentru trafic de influență

Procurorii DNA Timişoara au dispus, joi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a avocatului Adelin George Vlai, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, inculpaţii Vlai Florin Gabriel, chimist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad (pentru fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi favorizare a făptuitorului în formă continuată), Burchiu Nicoleta, chimist în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Arad (pentru favorizare a făptuitorului, uz de fals şi fals intelectual), Groza Diana Gabriela şi Brănişcan Adrian Ioan (pentru cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe) şi Rohozneanu Marian (pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada februarie-iunie 2017, avocatul Adelin George Vlai a pretins şi primit de la Adrian Ioan Brănişcan, Diana Gabriela Groza şi o altă persoană, toţi cercetaţi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, sumele de 14.500 lei (9.000 lei şi 5.500 lei) şi 2.300 euro, pentru a-şi folosi influenţa ce o avea asupra fratelui său, Florin Gabriel Vlai, care să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

„Concret, inculpatul Vlai Florin Gabriel a menţionat, în fals, în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravenţional.

În aceeaşi manieră a procedat şi inculpata Burchiu Nicoleta, în total cei doi chimişti emiţând buletine de analiză toxicologică, false, pentru 4 persoane: inculpaţii Groza Diana Gabriela, Brănişcan Adrian Ioan, Rohozneanu Marian şi o altă persoană. Prin această conduită, inculpaţii Vlai Florin Gabriel şi Burchiu Nicoleta au oferit ajutor celor patru persoane în scopul îngreunării sau împiedicării tragerii acestora la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului“, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 14.500 lei, aflată în contul unei unităţi bancare, consemnată de inculpat pe seama şi la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, menţionează sursa citată.

CITITI SI: Cum se falsificau probe la Serviciul de Medicină Legală Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.