Ziarul electronic al arădenilor

Avocat din Baroul Arad, judecat pentru înşelăciune

IMG_9708Un avocat din cadrul Baroului Arad a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), faptele au fost săvârşite în anii 2014 şi 2015, când avocatului îi fusese suspendat dreptul de a exercita profesia.

„La data de 24.09.2014, inculpatul Ciocu Ciprian – Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Arad, a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal de contravenţie, încasând, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei. Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nicio cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 2.730 lei, reprezentând contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) şi a amenzii contravenţionale plătite (2500 lei)“, se arată în comunicatul PÎCCJ.

De asemenea, în noiembrie 2014, decembrie 2014 şi ianuarie 2015, avocatul a primit în trei tranşe suma de 22.400 euro de la o parte civilă care l-a angajat pentru formularea şi susţinerea unei cereri de revizuire penală şi a unei cereri de întrerupere a executării pedepsei închisorii.

„Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, i-a prezentat înscrisuri plăsmuite pentru a dovedi destinaţia aparentă a sumelor de bani plătite, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 22.400 euro, reprezentând contravaloarea sumei achitate“, se mai arată în comunicat.

În ianuarie 2015, avocatul Ciocu a fost angajat de o altă persoană pentru formularea şi susţinerea unei cereri de liberare condiţionată la o instanţă de judecată din Arad, încasând cu titlu de onorariu suma de 1.500 de euro.

Nici de această dată avocatul nu a informat clientul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Timişoara.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.