Ziarul electronic al arădenilor

Avertizare meteo: Vânt, ploi şi ninsori viscolite

meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi, vânt puternic şi ninsori în zona montană, valabilă de sâmbătă, 12 noiembrie, ora 16.00, până duminică, 13 noiembrie, ora 22.00.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h.

În toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.