Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2: Avertizare meteo – Furtuni în toată ţara

furtunaAverse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină se vor semnala în toată ţara, de duminică seară până marţi dimineaţă, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Informarea este valabilă de duminică de la ora 21.00, până marţi la ora 9.00.

„În noaptea de duminică spre luni (24/25 mai) în Banat, Oltenia, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi în zonele montane aferente vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină“, se menționează în avertizarea meteo.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

Începând de luni după-amiaza (25 mai), până marţi dimineaţa (26 mai), astfel de fenomene vor fi prezente în sudul, centrul, nord-vestul şi nordul ţării, se mai arată în informare.

UPDATE 2

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo de vreme severă până miercuri, 27 mai, ora 18.00.

În intervalul menţionat va ploua în zona Carpaţilor Orientali, în Maramureş şi local în Transilvania şi Crişana, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

În restul teritoriului, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil căderi de grindină.

UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de luni de la ora 14.00 până marţi la ora 20.00. În unele zone cantităţile de apă care vor cădea vor depăşi 30-40 de litri pe metru pătrat.

În după-amiaza zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi în Maramureş, Crişana, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi local în nordul Moldovei, în Oltenia şi în zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi pe spaţii mici 30…40 l/mp.

În cursul zilei de marţi, 26 mai, va mai ploua cu precădere în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi munte, iar cantităţile de apă vor  depăşi pe arii restrânse 25 l/mp.

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.