Ziarul electronic al arădenilor

Avertizare Cod Portocaliu de vânt puternic în Arad

Județul Arad este sub avertizare de vânt puternic, ce poate depăși la rafală 90 de kilometri pe oră, duminică, între orele 15.00 și 18.00, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de tip nowcasting pentru județul Arad, unde, începând cu ora 15.00, vântul va avea intensificări ce pot depăși la rafală 90km/h.

Vântul va fi asociat cu ploi care vor avea caracter de aversă, iar izolat vor fi însoțite de descarcări electrice.

La nivelul Consiliului Județean Arad a fost constituit, duminică, comandamentul de iarnă.

El este coordonat de administratorul public Gheorghe Stoian. „Sunt angrenate toate direcțiile de specialitate ale instituției, în vederea monitorizării situațiilor de criză și luarea de măsuri eficiente, în timp util“, informează CJ Arad.

„Astăzi (duminică – n.r.) am delegat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență un funcționar al Consiliului Județean, care va rămâne la ISU până la expirarea codului portocaliu care avertizează asupra posibilelor intemperii și intensificări ale vântului. Colaborez cu vicepreședintele Sergiu Bîlcea pentru monitorizarea situației din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În ședința operativă de luni dimineața a Consiliului Județean Arad se va realiza un bilanț al sfârșitului de săptămână pe drumurile județene și un inventar al necesarului de materiale pentru prevenirea situațiilor de criză la nivelul județului Arad, a mai informat Consiliul Județean.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.