Ziarul electronic al arădenilor

Autostrada Nădlac-Arad, finalizată în iunie

autostrada-nadlac-aradLucrările la lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad (Pecica-Arad) vor fi încheiate în luna iunie, întregul tronson fiind deja asfaltat, iar tot în această lună se va finaliza şi noul punct de control de la graniţa cu Ungaria, declară reprezentanţii constructorului.

Directorul proiectului Autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler, a declarat marţi, pentru Mediafax, că lotul II al autostrăzii, cuprins între oraşul Pecica şi municipiul Arad, este aproape finalizat, iar toate lucrările vor fi încheiate în cel mult trei săptămâni, conform termenului contractual, care este sfârşitul lunii iunie.

“Asfaltarea s-a încheiat, iar în acest moment se lucrează la montarea de parapeţi, de garduri şi panouri de antifonare”, a precizat Adler.

Conform sursei citate, lucrările sunt avansate şi la frontiera cu Ungaria, unde este în curs de amenajare noul punct de control de la graniţă, care ar urma să fie finalizat tot în această lună.

Referitor la momentul dechiderii traficului pe lotul II, pentru a se putea circula de la Arad la Nădlac şi pe autostradă, Adler a spus că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România nu au stabilit data.

“Este foarte probabil ca traficul pe lotul II să fie deschis odată cu realizarea joncţiunii de la frontieră cu autostrada din Ungaria. Acest lucru ar urma să aibă loc în luna iulie”, a spus Adler.

Potrivit sursei citate, şi maghiarii au ajuns cu autostrada până la frontieră, asfaltul fiind deja marcat.

Lotul II din Autostrada Nădlac-Arad are o lungime de 16 kilometri, însă şase kilometri au fost deschişi circulaţiei în luna decembrie 2014, odată cu primul lot, pentru a exista legătură între DN 7 şi şoseaua de mare viteză.

Astfel, CNADNR urmează să mai deschidă traficului cei zece kilometri rămaşi, cuprinşi între DN 7 Pecica şi Arad.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.