Ziarul electronic al arădenilor

Autorul spargerilor de la Poșta din Micălaca a fost prins

Autorul spargerilor de la Oficiul Poștal 7 din cartierul Micălaca a fost prins, vineri, după ce a furat bicicleta și geanta de serviciu care aparțineau unui poștaș.

Vineri, în jurul orei 15.00, în urma unui apel pe SNUAU 112, ofițerul de serviciu de la IPJ, a transmis prin stație către patrulele din teren, că din zona străzii Voinicilor din municipiul Arad a fost sustrasă o bicicletă, împreună cu o geantă de serviciu, aparținând unui lucrător al Oficiului Poștal Micalaca, în care se aflau mai multe documente și colete poștale.

„Echipajul din cadrul Detașamentului 1 Mobil, aflat în serviciu, s-a sesizat în urma apelului primit și a trecut la verificarea zonei, ocazie cu care în zona Sălii Polivalente a observat o persoană de sex masculin, pe bicicletă, la bustul gol, care avea semnalmentele transmise de persoana păgubită“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Fiind somat să oprească cu ajutorul dispozitivelor acustice, bărbatul a mărit viteza și a încercat să-și facă pierdută urma, printre aleile blocurilor.

„O parte din echipaj a adoptat dispozitivul pedestru și au plecat în urmărirea lui. Ajungând pe str. Praporgescu și fiind pe bicicletă, jandarmii nu au reușit să-l ajungă. Atunci, în baza art 27 alin.2 lit.(e) din Legea 550/2004, au solicitat sprijinul a doi conducători auto pentru urmărirea și prinderea celui în cauză. Participanții la trafic, fără să stea pe gânduri, au acordat sprijin jandarmilor, astfel o mașină și-a continuat drumul pe str Praporgescu, iar cealaltă, împreună cu autospeciala de intervenție, pe străzile adiacente“, a mai informat IJJ Arad.

Pe strada Praporgescu, ajunși în dreptul celui urmărit, jandarmul l-a somat să se oprească, în caz contrar va fi nevoit să folosească arma din dotare. În acel moment, bărbatul a abandonat bicicleta și după ce a mai făcut câțiva pași, jandarmul a reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze.

Bărbatul a fost condus la Secția de Poliție din Micalaca în vederea luării măsurilor legale.

„În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție ai Secției Micalaca s-a dovedit că cel în cauză este autorul a patru spargeri, inclusiv a spargerii din noaptea de 16 spre 17 august 2018, a Oficiului Poștal 7 Micălaca și autorul a altor 8 infracțiuni de furt. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă“, a precizat IJJ Arad.

Jandarmii le mulțumesc celor doi conducători auto, care au rămas anonimi, „datorită dinamicii evenimentelor, aceștia fiind nevoiți să plece de la fața locului, deoarece blocau traficul“.

„Le suntem profund recunoscători pentru spiritul civic de care au dat dovadă și modul în care au sprijinit echipajul de jandarmi“, se arată în mesajul IJJ Arad.

Oficiul Poștal 7 din Micălaca a fost spart în 2015, când au fost furate felicitări, plicuri şi timbre, estimându-se o pagubă de doar 120 de lei.

Acelaşi sediu al Poştei Române a fost spart şi în noaptea de 28 spre 29 mai 2018, tot într-o minivacanţă pentru bugetari, când au fost furate mai multe colete cu produse comandate online.

Apoi, Oficiul Poștal 7 din cartierul Micălaca a fost spart de hoţi, în noaptea de 16 spre 17 august, iar din primele cercetări a rezultat că au fost furate colete cu produse comandate online. Zilele trecute, oficiul poștal a fost spart din nou, pentru a patra oară.

video: IJJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.