Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile vor să identifice sectoarele care necesită intabulare în vederea realizării drumului expres Arad – Oradea

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a avut, miercuri, o întâlnire cu directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad, Tatiana Clepe, și reprezentanți ai unităţilor administrativ-teritoriale din Arad care vor fi tranzitate de drumul expres Arad – Oradea.

Tema întâlnirii a fost identificarea sectoarele care necesită intabulare în vederea realizării drumului expres.

„OCPI Arad a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 60 de unități administrativ-teritoriale, din cele 64 eligibile. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară. În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160 000 lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În acest sens, am avut astăzi o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, și cu reprezentanții UAT-urilor care vor fi tranzitate de drumul expres Arad-Oradea, pentru a identifica sectoarele care necesită lucrări cadastrale”, a declarat Tatiana Clepe, director OCPI Arad.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat faptul că își dorește rezolvarea tuturor aspectelor cadastrale: „Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă, pentru că unele proiecte se blochează sau se tergiversează din cauza unor neclarități cadastrale, a lipsei intabulărilor. Îmi doresc să preîntâmpinăm orice fel de situații care ar putea întârzia realizarea drumului expres Arad-Oradea, cel mai important proiect de infrastructură pe care instituția noastră îl gestionează, în istoria sa”, a adăugat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Reamintim faptul că săptămâna trecută a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la studiul de fezabilitate (S.F.) și proiectul tehnic pentru drumul expres Arad-Oradea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

S-a dat ordinul de începere al studiului de fezabilitate și al proiectului tehnic, la drumul expres Arad – Oradea

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.