Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile în alertă. Un porc a fost găsit plutind pe Mureș

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au fost solicitați, miercuri, să scoată din râul Mureş cadavrul unui porc care plutea pe apă.

Porcul avea circa 130 de kg, dar nu era crotaliat, astfel că e destul de dificilă stabilirea proveninenţei lui.

Medicii veterinari urmează să verifice motivul care a dus la moartea animalului găsit plutind pe râul Mureș, în municipiul Arad.

La finalul misiunii de miercuri, echipamentele pompierilor au fost dezinfectate, la fel şi locul în care s-a desfăşurat acţiunea.

„Conform manualului operațional am anunțat și o firmă specializată în neutralizarea cadavrelor și, împreună cu aceasta, am ridicat cadavrul în condiții de maximă siguranță și l-am transportat la sediul laboratorul DSVSA Arad. Am dezinfectat locul din care a fost ridicat, la fel și mașinile și ustensilele care au lucrat la locul respectiv. Precizez că animalul nu era identificat prin crotaliu așa că nu am putut stabili proveniența. S-au recoltat probe. Este un porc domestic”, a precizat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud, citat de Radio Timișoara.

Până în acest moment, în Arad s-au făcut analize pe circa 1.000 de porci mistreţi, dar nu s-au identificat nici măcar suspiciuni de pestă porcină africană, îmi schimb există mai multe focare în județul vecin Bihor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.