Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile fac deplasări în județ pentru a identifica problemele comunităților locale

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, împreună cu deputatul PNL Sergiu Bîlcea, continuă seria deplasărilor în județ pentru a identifica problemele comunităților locale și a găsi soluții pentru rezolvarea lor.

Joi, au fost însoțiți și de directorul Companiei de Apă, Vasile Borha, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu primarul comunei Bocsig, Teodora Abrudean.

„Am avut astăzi, la Bocsig, o discuție detaliată despre proiectele comunei. Consiliul Județean a alocat anul acesta fonduri pentru reabilitarea străzilor în Bocsig și Răpsig, iar anul trecut pentru trotuare, piste de biciclete și construirea de vestiare și tribună la terenul de fotbal. Am discutat și proiectele de viitor ale administrației locale, investiții care vor fi susținute de Consiliul Județean”, a declarat președintele Iustin Cionca.

Primarul Teodora Abrudean a adăugat: „Seceta a creat probleme mari în aprovizionarea cu apă în comună, de aceea Consiliul Județean va prelua un teren de la administrația locală din Bocsig, teren pe care Compania de Apă va realiza un nou foraj în această toamnă. Forajul va rezolva problema alimentării cu apă. Am mai discutat despre extinderea canalizării și realizarea documentației pentru introducerea gazului. De asemenea, anul acesta va fi pietruit drumul dintre Răpsig și Bârsa, din fondurile Consiliului Județean”.

Deplasare și în comuna Beliu

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a deplasat joi la Beliu pentru o vizită în teren pe viitorul șantier al proiectului strategic al Consiliului Județean Arad în următorii patru ani pe fonduri ale Programului Operațional Regional.

Comuna Beliu este pe traseul rețelei de drumuri județene pe care Consiliul Județean Arad o va moderniza printr-o investiție de peste 40 de milioane de euro din fonduri europene.

Iustin Cionca a fost însoțit de deputatul PNL Sergiu Bîlcea și de directorul general al Companiei de Apă Arad, Vasile Borha.

Cei trei au discutat cu primarul Emanuel Horhat – Coraș despre construirea unei capele în Tăgădău, introducerea rețelei de gaz în comună și modernizarea pieței agroalimentare, proiecte în care se implică și Consiliul Județean. Nu este mai puțin important că prin Sergiu Bîlcea unele dintre proiectele din această zonă vor avea susținere și la București.

,,Consiliul Județean Arad a finanțat anul acesta construirea capelei în cimitirul din Vasile Goldiș, realizarea racordurilor individuale la canalizare în Beliu, precum și reabilitare şi modernizarea unității sanitare din comună. Faptul că am decis ca proiectul strategic al Consiliului Județean să se concentreze pe această zonă a județului va crea o legătură de bună calitate cu județul Bihor și cu orașul Ineu, ceea ce creează o oportunitate suplimentară de dezvoltare pentru întreaga zonă. Este o concretizare a strategiei noastre de încurajare a microregiunilor de dezvoltare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

La rândul său, primarul Emanuel Horhat a declarat că ,,parteneriatul dintre Primăria Beliu și Consiliul Județean Arad este important pentru dezvoltarea proiectelor de modernizare a comunei, fiindcă pentru o primărie izolată este greu, dacă nu chiar imposibil, să realizeze performanțele așteptate de cetățeni”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatele transmise de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.