Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile anunță: Se finalizează lucrările de reparație a DN7, între Arad și Vladimirescu

Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a fost, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, și de directorul general regional al Direcței de Drumuri și Poduri Timișoara, Horațiu Simion, pe Drumul Național 7, în apropiere de Vladimirescu, unde, luni, a fost așezat ultimul covor asfaltic din proiectul de refacere a zonelor degradate din acest drum.

„Cu ocazia acestei deplasări pe teren am constatat că activitățile de reparație-întreținere și de modernizare a drumurilor naționale și a celor județene continuă. Mulțumesc conducerii Regionalei de drumuri și poduri Timișoara cât și conducerii Consiliului Județean Arad pentru activitatea desfășurată în această perioadă critică”, a declarat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

Lucrările de reparație-întreținere ale DN7, între ieșirea din Municipiul Arad și ieșirea din Vladimirescu spre Păuliș, s-au desfășurat pe o lungime de 5,71 kilometri, valoarea lor fiind de aproape 1,5 milioane de lei.

„Astăzi este ultima zi de turnare a covorului asfaltic de la kilometrul 534 până la intrarea în Municipiul Arad. Aceasta este o zonă care ne-a creat probleme și a fost întârziată din cauza degradărilor de profunzime. Am preferat să realizăm lucrările de reparație mai încet, dar să le facem bine, pentru ca acest covor asfaltic să poată fi utilizat în condiții foarte bune. Pe lângă aceste lucrări mai avem în total încă 17 km în reparații-turnare covoare asfaltice pe DN 7, înspre Zam și la ieșirea din Pecica”, a declarat Horațiu Simion, directorul general regional al Direcței de Drumuri și Poduri Timișoara.

În total sunt realizate lucrări de reparație-întreținere pe 22,92 kilometri din DN 7, pe teritoriul Județului Arad,  în zonele Arad-Vladimirescu, Pecica, Săvârșin și Ilteu. Valoarea lucrărilor este de 5.867.465 lei.

Prefectul Gheorghe Stoian a remarcat și eforturile conducerii Consiliului Județean Arad de a asigura continuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene în condițiile epidemiologice actuale, generate de infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

În acest moment sunt în lucru mai multe troansoane de drum județean, preopunderent din fonduri europene, dar și din fonduri proprii ale Consiliului Județean Arad sau din fonduri guvernamentale. Aceste tronsoane sunt următoarele: Pâncota-Buteni, Sânpetru German-limită județ Timiș, Pecica-Turnu, Șofronea-Zimand Cuz, Sântana-Olari-Sintea Mică, Seleuș-Nădab, Sintea Mare-Șepreuș, Buteni-Gurahonț, Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor, Zăbalț-limită județ Timiș, Tauț-Târnova.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.