Ziarul electronic al arădenilor

Automate cu pungi pentru excrementele câinilor, montate în Arad

pungi_0În municipiul Arad vor fi amplasate automate pentru distribuirea de pungi de hârtie, care vor putea fi folosite de cei care ies la plimbare cu animalele de companie și nu vor să lase mizerie în urma lor.

Banii pentru montarea acestor automate cu pungi pentru colectarea excrementelor animalelor și recipientele speciale vor fi alocați din bugetul local.

„La rectificarea de buget din această lună, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care deţin animale de companie, Primăria va aloca bani pentru cumpărarea de automate cu pungi de hârtie şi de containere, unde se vor putea arunca pungile. Aceste automate vor fi montate cât mai curând posibil“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Conform primarului, primele automate pentru distribuirea pungilor de hârtie vor fi amplasate pe Faleza Mureșului.

Apoi, automatele vor fi amplasate în zona Praporgescu, în Parcul „23 August“, pe Calea Aurel Vlaicu, pe Bulevardul Titulescu, în cartierul Alfa, dar și în Micălaca, în zona 300.

Primarul a mai menționat că acest automate și coșurile speciale nu vor fi amplasate în zona locurilor de joacă pentru copii.

Pentru o perioadă de câteva luni, pungile vor fi distribuite gratuit, ulterior, deținătorii de animale de companie urmând să achite 10 bani/pungă.

Gheorghe Falcă a mai precizat că urmează să se stabilească numărul automatelor care vor fi montate în Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.