Ziarul electronic al arădenilor

Autocar răsturnat: Patru morți și peste 20 de răniți

accident-persani-1a-blurPatru persoane şi-au pierdut viaţa şi 22 au fost rănite, dintre care 16 în stare gravă, după ce autocarul cu care se deplasau spre Arad s-a răsturnat în dreptul localităţii Perşani din judeţul Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă instituind cod roşu de intervenţie.

Autocarul implicat în accidentul de la Dealul Perşani, judeţul Braşov transporta 31 de copii şi doi profesori.

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov erau de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“ şi Palatul Copiilor din Iaşi şi mergeau la un festival la Arad, în perioada 17-19 iunie.

„Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor“, a explicat Camelia Gavrilă, inspectorul şef al ISJ Iaşi.

Potrivit acesteia, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.

Un număr de 27 de victime, între care 20 de copii, din accidentul rutier petrecut vineri în zona localităţii Perşani au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copiii, Spitalul Militar şi Spitalul „Sf. Constantin“, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Braşov, Adrian Palaghiea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.