Ziarul electronic al arădenilor

Audieri în Parlament. Dorel Căprar a scos ziariștii din sală

Carmen Dan, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, a fost audiată, miercuri, în secret de comisiile reunite de apărare, după ce membrii forului au votat ca presa să nu participe la audieri, motivând că se ating subiecte de securitate naţională.

Jurnaliştii prezenţi în sala au fost invitaţi să părăsească încăperea, preşedintele comisiei supunând la vot propunerea. Astfel, în urma votului s-a decis ca audierea lui Carmen Dan să se desfăşoare cu uşile închise.

Deputatul PSD de Arad Dorel Căprar, preşedintele comisiei, a motivat că forul are un statut special şi că se pot atinge subiecte de securitate naţională.

După audiere, parlamentarul PNL Cezar Preda a precizat că nu s-au discutat aspecte de securitate naţională.

Comisiile reunite de apărare au dat aviz pozitiv propunerii PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu 17 voturi pentru şi 11 împotrivă.

Carmen Daniela Dan a fost subprefect al judeţului Teleroman timp de aproape doi ani, între 15 iunie 2012 şi 13 martie 2014, dată la care a devenit prefect al judeţului şi a ocupat această funcţie până în data de 22 decembrie 2016, când a fost numită preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat, ca urmare a obţinerii unui mandat de parlamentar.

În spaţiul public, Carmen Daniela Dan a fost prezentată ca fiind o apropiată a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.