Ziarul electronic al arădenilor

Au început lucrările de amplasare a grupului statuar „Arad-1918”

Primăria Municipiului Arad a început amplasarea grupului statuar „Arad-1918”. Elementele metalice au fost aduse în cursul zilei de luni, 19 noiembrie 2018 pe platoul din faţa fostului cinematograf Dacia.

Lucrarea de artă tridimensională este compusă din 3 statuete metalice aşezate pe o hartă schematică a ţării. Fiecare statuetă este încadrată într-un dreptunghi din care se va decupa un contur de siluetă umană.

Se vor obţine astfel trei „porţi” simbolice prin care se va putea trece, fiind la aceeaşi cotă cu trotuarul existent.

Pe harta simbolică a României vor fi amplasate proiectoare exterioare încastrate în sol, în poziţia geografică a oraşelor Arad, Alba Iulia, Bucureşti şi Iaşi. Proiectoare exterioare vor fi montate şi în zona statuetelor astfel încât să se obţină atât un iluminat ambiental de mare putere cât şi unul subtil, de accentuare.

Zona unde va fi amplasat grupul statuar urmează să fie amenajată:  se vor reconfigura  zonele verzi, vor fi amenajate alei pietonale, va fi amplasat mobilier urban, destinat staționării. La finalul acestor lucrări zona va fi transformată într-un spațiu adecvat contemplării si relaxării.

Administraţia locală arădeană a decis realizarea acestui grup statuar în contextul în care în acest moment în Arad nu există o lucrare de artă care să exprime personalitatea și identitatea orașului Arad –capitală politică a Marii Uniri.

Grupul statuar „Arad-1918” urmează să fie inaugurat în 30 noiembrie 2018.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.