Ziarul electronic al arădenilor

Atenție la metoda „cauciucul“! Cum acționau patru bulgari în Arad

hoti-metoda-cauciucul-1Patru cetățeni bulgari, specializați în metoda „cauciucul“ și care au acționat în Arad și Timișoara, au fost prinși la Vama Nădlac, când încercau să iasă din țară.

Conform anchetatorilor, cei patru bulgari acționau în parcările marilor magazine, unde înțepau roțile clienților, apoi așteptau ca proprietarii să se întoarcă la mașini cu plasele cu cumpărături, scrie opiniatimisoarei.ro.

Imediat, unul dintre bărbați îl aborda pe șofer și îi atrăgea atenția că are pană. În timp ce omul se apuca să schimbe roata, cei patru acționau.

Indivizii profitau de faptul că șoferul, preocupat de operațiunea de înlocuire a cauciucului, nu era atent, și adeseori lăsa portbagajul ori vreo portieră deschise, pătrundeau în autoturism și furau tot ce găseau. De la genți până la laptopuri sau telefoane mobile, apoi dispăreau.

Polițiștii de frontieră, cei de la IPJ Arad, ajutati de lucrători SRI Arad, au pus la cale operațiunea de prindere a celor patru bulgari. I-au încătușat chiar când se pregăteau să fugă din țară pe la Vama Nădlac, duminică seara, cu o mașină.

Potrivit anchetatorilor, cei patru erau căutați în mai multe țări din Europa, unde au acționat după aceeași metodă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.