Ziarul electronic al arădenilor

Atenție! Cade un turn în centrul Aradului

turn22Primăria Arad a luat măsuri de protecție a oamenilor care trec prin zona Palatului Neumann, deoarece turnul central al clădirii s-ar putea prăbuși, punând în pericol viața trecătorilor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, luni, că Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut Primăriei să ia măsuri de protecţie, după ce s-a constatat că turnul clădirii are probleme de stabilitate, fiind într-o avansată stare de degradare.

„De astăzi (luni – n.r.) vor intra în vigoare măsurile de protecţie, astfel încât circulaţia pietonilor pe strada Horia se va putea face doar pe trotuarul opus clădirii, iar pe Bulevarul Revoluţiei, în faţa clădirii, va exista un perimetru delimitat, unde, de asemenea, pietonii nu vor avea acces”, a explicat primarul Aradului.

Falcă a afirmat că nu Primăria avea datoria să-i avertizeze și sancționeze pe proprietarii clădirii, pentru pericolul creat, ci Inspectoratul de Stat în Construcţii, aflat în subordinea Prefecturii.

Palatul Neumann este un edificiu situat pe bulevardul Revoluției, în municipiul Arad, şi a fost construit între anii 1891-1892 la comanda familiei de industriași Neumann.

Clădirea eclectică cu două etaje are trei porți spre trei străzi, mai multe case ale scărilor cu o bogată ornamentație de fier forjat.

În aripa dinspre bulevardul Revoluției funcționează o facultate a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, având o aulă de 200 de locuri.

Deasupra fațadei clădirii se află blazonul familiei Neuman.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.