Ziarul electronic al arădenilor

Astra Vagoane Călători, așteptată la licitații

astra-vagoaneCFR urmează să organizeze, anul viitor, licitații pentru noi vagoane de călători, o licitație la care ar putea participa și Astra Arad, fabrică de vagoane pentru călători, care produce în prezent material rulant pentru export.

Într-un interviu pentru HotNews, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a spus că fabrica de vagoane din Arad, ar putea fi una dintre câștigătoarele licitațiilor pentru vagoane de călători, care vor rula în România.

„În momentul acesta, avem cam 1.150 de vagoane funcţionale, în diferite stadii. Necesarul ar fi cam de 1.600. Se pregătesc aceste licitații pentru la anul, ca din 2018 să avem noi vagoane“, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Întrebat de SC Astra Vagoane Călători din Arad, ministrul a spus că această societate este așteptată să participe la licitații.

„Vorbim totuşi de o lume competitivă, unde nu poate nimeni să spună «Astra Arad». Se face o licitaţie, că nu se poate altfel. Asta este legea, legea o să fie respectată. Licitaţiile o să înceapă anul viitor, acum se pregătesc, în acest moment. Ei numesc astea studii de fezabilitate, care n-au nimic de-a face cu cele de pe drumuri, nu ştiu de ce este confuzia asta de… în fine, ar trebui alt titlu folosit, dar fac aceste studii ca să le poată lansa în licitaţii la anul şi în 2018 începem să avem aceste vagoane, din cele mai bune surse. Poate să fie Astra Arad, sigur. M-ar bucura foarte mult“, a mai spus Ministrul Transporturilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.