Ziarul electronic al arădenilor

Astra Arad a lansat primul tramvai proiectat în România

autenticCompania Astra Vagoane din Arad a lansat zilele trecute, la ediția a XI-a a Forumului Railway Pro de Tehnologii și Servicii – „Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului mutlimodal”, modelul de tramvai „Autentic”, cel mai nou produs al companiei.

Dacă vechiul tramvai „Imperio” era conceput de germanii de la Siemens, avea 50% componente originale și era fabricat sub licență la Arad, modelul „Autentic” este fabricat integral din componente produse în România sau importat.

Este însă important că este de concepție românească, spun reprezentanți ai Railway Pro. Potrivit lor, motoarele electrice sunt fabricate în România, la ICPE București. Unele sisteme, precum cel de urmărire video este importat, căci în România nu se produc astfel de sisteme.

„Rezultatul este un tramvai «state-of-the-art», care combină experiența anterioară a companiei arădene cu cele mai noi soluții în ceea ce privește echipamentele”, spun oficialii Railway Pro.

Tramvaiul dispune de caracteristici personalizate cu un design modern și atractiv, ușile de acces cu două canaturi, cu o lățime totală de 1.300 mm, pe de-o parte sau de ambele părți, în funcție de cerințele clientului, oferă un acces ușor și rapid, pentru pasageri.

Acest nou produs este dotat cu podea 100% coborâtă, pentru mai mult confort. Interioarele sunt spațioase, în culori luminoase, modificate în funcție de cerințele clientului, aer condiționat în cabina vatmanului și în corpul destinat pasagerilor și există display-uri mari pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri.

Fiecare modul poate fi echipat cu până la două uși, pe o parte. Astfel, 30% din lungimea tramvaiului poate fi echipată cu uși. Ușile de acces pentru pasageri situate în apropierea cabinei vatmanului sunt standard pentru a asigura acces facil, dar fiecare parte de ușă poate fi activată separat.

sursa: digi24.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.