Ziarul electronic al arădenilor

Artiștii de la Filarmonică acceptă provocările primarului Falcă

IMG_6658Sindicatul Artiştilor Interpreți din Filarmonica Arad consideră că măsurile pe care vrea primarul Gheorghe Falcă să le impună la această instituție nu reprezintă „ceva nou sub soare“, artiștii fiind de acord cu concertele de la sfârșitul săptămânii, dar și cu introducerea camerelor video și a cartelelor de de acces în Palatul Cultural.

Într-o postare pe o rețea de socializare, cel care administrează contul Sindicatului Artiştilor Interpreți din Filarmonica Arad a menționat că la Filarmonică nu s-a protestat, „cât timp s-au respectat prevederile legale“.

„De când mă știu în Filarmonică, concerte în zilele de sâmbătă și duminică au mai fost! Cocerte în aer liber, gale de operă, operetă, festivaluri, muzică contemporană… nimic nou sub soare. Nu a protestat nimeni, atâta timp cât s-au respectat prevederile legale… Supraveghere video, cartele… chiar și microcipuri… de ce nu? Cel puțin se va vedea și când vine conducerea, cât stă în instituție… (…) Un singur lucru este de reținut pentru toată lumea: Tot ce e pozitiv în Filarmonică se datorează dăruirii și sacrificiului personalului artistic și nimănui altcuiva!“, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Sindicaliștii mai spun că „publicul e suveran!“.

„Am avut concerte sâmbăta și duminica de când e Filarmonica! Dar nu îmi amintesc să fi cerut publicul concedieri ilegale! Nu cred să fi cerut publicul transformarea pompierilor în judecători! Nu cred că publicul vrea, sau proiectul de management prevede înlocuirea concertmaestrului cu pensionari sau profesori. Nu cred că publicul a determinat scandalul cu presa și embargoul pus pe Filarmonică… nici sindicatul nu a avut vreun amestec… Nu publicul a cerut pamflete și jigniri în cartea de onoare… Nu cred că publicul ne-ar aprecia mai mult cu microcipuri în urechi… sau? Marea majoritate a artiștilor au instrumente proprii, folosite cu drag în slujba filarmonicii! Nici măcar cei 10% din salar, prevăzuți în Contractul Colectiv (expirat de trei ani) nu i-am cerut vreodată! Am cerut doar respect față de noi și față de lege! Aici e problema și nu «sâmbăta și duminica»! Nu protesteaza doar «un grup din sindicat» ci 90% din personalul artistic!“, se arată într-o altă postare.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, miercuri, că activitatea artiștilor de la Filarmonica de Stat din Arad, care au organizat mai multe proteste împotriva conducerii instituției, va fi monitorizată video, accesul acestora în Palatul Cultural se va face pe bază de cartelă, pentru verificarea prezenței la locul de muncă, iar de anul acesta vor fi organizate concerte și la sfârșit de săptămână.

Falcă i-a mai acuzat pe sindicaliștii de la Filarmonică că protestează „fără o anumită logică“, deoarece angajările sunt blocate de Guvern.

CITITI SI:

Ce le-a pregătit primarul Falcă protestatarilor de la Filarmonică

„S.O.S. Salvați Filarmonica“. Artiștii au protestat pe treptele Palatului Cultural

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.