Ziarul electronic al arădenilor

Articole pirotehnice confiscate de polițiști și jandarmi

Peste 2.000 de articole pirotehnice, comercializate ilegal, au fost confiscate de polițiști și jandarmi, în timpul unor controale în piețe din municipiul Arad.

Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează o femeie, în vârstă de 42 de ani, din Arad, care a fost depistată în flagrant, în timp ce oferea spre comercializare, în Piața Fortuna din municipiu, 755 de articole pirotehnice, a căror deținere și comercializare este interzisă prin lege.

„Toate materialele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele femeii fiind întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice“, a informat IPJ Arad.

De asemenea, jandarmii au depistat, în piețe din municipiul Arad, patru persoane care ofereau spre comercializare cutii cu materiale pirotehnice.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind două femei și doi bărbați, cu domiciliul în județul Arad, respectiv județul Mureș. Asupra acestora au fost găsite 1.544 articole pirotehnice care sunt interzise deținerii și folosirii neautorizate.

„Articolele găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate, împreună cu actele de sesizare, organelor de urmărire penală având în vedere faptul că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive, republicată“, se menționează într-o informare a IJJ Arad.

Oamenii legii au anunțat că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, atât în municipiu, cât și în județ.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.