Ziarul electronic al arădenilor

Arteziana din Parcul „Sfânta Maria“, repusă în funcțiune după 25 de ani

Fântâna arteziană din Parcul „Sfânta Maria“ (fost „23 August“) din cartierul Micălaca va fi reabilitată și repusă în funcțiune, după 25 de ani, iar în zonă va fi amplasat și un grup sanitar.

Investiția este prevăzută într-un proiect al administrației locale, iar la următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad va fi supus votului studiul de fezabilitate pentru amenajarea grupului sanitar şi reabilitarea fântânănii arteziene din Parcul „Sfânta Maria“.

„Fântână arteziană nu este funcţională de mai bine de 25 de ani şi se află într-un stadiu avansat de degradare. Recondiţionarea şi punerea ei în funcţiune ar atrage un număr mai mare de utilizatori. (…) În vederea refuncţionalizării fântânii arteziene se va asigura alimentarea cu apă potabilă din reţeaua existentă pe strada Beiuş. În acest fel se va evita deteriorarea finisajelor fântânii arteziene şi se va asigura o funcţionare de lungă durată a acesteia“, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali.

De asemenea, în parc va fi amenajat un grup sanitar de tip capsulă. „În zonă nu există nici o toaletă publică, şi necesitatea acestora va creşte odată cu creşterea numărului de utilizatori. Amplasarea unui WC public automat tip capsulă are avantajul unei mentenanţe mult mai facile, iar riscul vandalizării sau consumului utilităţilor în exces este minim. De asemenea din punct de vedere al păstrări curăţeniei şi igienei această variantă este superioară. Mentenanţa acestor tip de capsule nu necesită foarte mult timp, prin urmare costul ei va fi mai redus.

Având în vedere echiparea grupului sanitar tip capsulă cu instalaţii electrice de iluminat cu led, instalaţii electrice de comandă a alimentării cu apă, respectiv instalaţii electrice de control a funcţionării toaletei, se realizează o dozare optimă a cantităţii de apă utilizată, cât şi un consum mai redus de energie electrică“, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea repunerii în funcțiune a fântânii arteziene și a amenajării grupului sanitar este de 838.072 lei, iar lucrările sunt estimare să fie finalizate în 7 luni.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată din bugetul local.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.