Ziarul electronic al arădenilor

„Arta – Între talent și dăruire”. Concurs pentru elevii din toate ciclurile de învățământ și cluburi de artă

În perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 va avea loc în Chitila, Ilfov, Concursul Naţional de Creație Plastică „Arta – Între talent și dăruire”.

Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația „Prețuieste Clipa“, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Prof. Ion Vişoiu”, din acest an este înregistrat și în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Retrospectiva ediției anterioare ne dovedește a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toată ţara, plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1.400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticlă.

Concursul cuprinde două secțiuni: „Creație Plastică“ – cu tematica „Locul copilăriei mele“, unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar in cadrul sectiunii „Icoane pe sticlă“ tematica este chipul Mântuitorului Iisus Hristos în iconografia tradițională românească.

Lucrările din secțiunea „Icoane pe sticlă“ vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compoziții ce îl evidențiază pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare.

Înscrierile sunt deschise până pe 1 mai 2019, prin fișa de înscriere trimisă la adresa de email concursarta@yahooo.com şi, ulterior, lucrările vor fi trimise prin Poștă.

În urma unei selecții, cei mai talentați elevi din județele limitrofe vor participa la etapa direct, unde, timp de 4 ore, vor picta în aer liber un peisaj din natură sau o icoană pe sticlă.

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019, în Bucuresti.

Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor.

Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției.Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP, inspectori de specialitate si profesori desemnati de catre organizator.

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

Persoană de contact: Elena Adriana Popa – Responsabil proiect.  Tel:  0746.513.222.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.