Ziarul electronic al arădenilor

Arestul preventiv pentru ofițerul SRI Arad acuzat de trafic de droguri, prelungit

Judecătorii au decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele ofițerului din cadrul SRI Arad, acuzat de trafic de droguri.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Arad prelungirea mandatelor de arestare în dosarul de trafic de droguri în care principalii suspecţi sunt maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş – şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad – şi interlopul Eduard Pălincaş.

Judecătorii Tribunalului Arad au decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele maiorului SRI Ciprian Sabin Mareş, acuzat de trafic de droguri alături de interlopul Eduard Pălincaş, pentru care, de asemenea, a fost prelungită durata măsurii arestării preventive.

„Prin încheierea penală din data de 11 septembrie 2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad şi, în consecinţă, a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive a celor doi inculpaţi, ambii arestaţi preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.09.2017 şi până la data de 16.10.2017, inclusiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalui Arad, Diana Dărăban, citată de News.ro.

De asemenea, instanţa a respins cererea formulată de unul dintre inculpaţi, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului preventiv la domiciliu.

Soluţia instanţei arădene nu este definitivă, iar împotriva acesteia se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş şi complicele său Eduard Pălincaş au fost arestaţi preventiv în 18 august.

CITITI SI: Ofițer din SRI Arad, arestat pentru trafic de droguri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.