Ziarul electronic al arădenilor

Arafat: „Trebuie să găsim o soluţie să menţinem activitatea SMURD la Nădlac şi Vinga“

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că trebuie menţinută activitatea echipajelor SMURD de la Nădlac şi Vinga şi urmează să fie găsită o soluţie în acest sens.

„Trebuie să găsim o soluţie să menţinem activitatea acestor echipaje, să rămână funcţionale mai departe. În judeţul Mureş, s-a găsit o soluţie să se rezolve pe anul acesta – Consiliul Judeţean a preluat toate cheltuielile la echipele respective. În final, s-a găsit o soluţie la Mureş, unde riscam să pierdem mai multe echipaje. Acolo, jumătate din echipaje sunt cu componentă civile în ele“, a spus Raed Arafat, pentru Agerpres.

Arafat a mai spus că, dacă salariul va fi asigurat de Ministerul de Interne, înseamnă că personalul va fi preluat de IGSU, ceea ce reprezintă soluţia pentru a se scăpa această presiune, „care se repetă deja de doi ani, din partea primăriilor, care vor să scape de aceste echipaje“.

„Acesta este un semnal că sistemul de urgenţă trebuie în final să fie asigurat de stat, pentru că implicarea unei autorităţi locale care nu prezintă garanţia menţinerii sistemului şi, după ce faci un plan pe resursele de intervenţie, te trezeşti că-ţi dispar resursele de intervenţie dintr-o zonă şi trebuie să le înlocuieşti cu alte resurse şi asta arată că este bine cum s-a gândit sistemul iniţial“, a precizat secretarul de stat.

Raed Arafat a adăugat că situaţia din Arad nu este singulară, problema existând şi în alte judeţe.

Serviciile SMURD de la Nădlac şi de la Vinga sunt în pericol de a fi desfiinţate, deoarece primăriile nu mai au resurse financiare pentru a susţine activitatea acestora, au anunţat edilii celor două localităţi arădene.

CITITI SI: Unitățile SMURD din Nădlac și Vinga, în pericol să fie desființate

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.