Ziarul electronic al arădenilor

Aradul va fi promovat în orașe din Europa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMunicipiul Aradul va încheia parteneriate cu orașe din Europa, în vederea susținerii în cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Conducerea Centrului Municipal de Cultură a anunțat că, în acest an, se dorește încheierea de parteneriate cu orașe din Europa, în special cu cele care au experienţă în ceea ce priveşte competiţia Capitală Culturală Europeană.

„Ne dorim să stabilim legături de colaborare cu oraşe europene, în special cu cele care au avut experienţă în competiţia Capitală Europeană a Culturii, cum ar fi oraşul Pecs din Ungaria. De asemenea, avem în vedere întărirea legăturilor cu oraşele înfrăţite şi stabilirea de legături de colaborare cu alte oraşe europene“, a spus Daniela Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Aceasta a mai adăugat că se doreşte revitalizarea relaţiilor cu oraşe europene cu care s-ar putea organiza acţiuni comune, dar şi promovarea valorilor culturale arădene pe scene din străinătate.

O primă acţiune de promovare a Aradului în Europa va fi participarea trupei „Marionete” a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” la Festivalul Internaţional de Marionete „Izmir International Puppet Days”, de la Izmir (Turcia), care va avea loc în luna martie.

De asemenea, au mai fost stabilite deja parteneriate cu centre culturale din Praga (Cehia), Viena (Austria) şi Madrid (Spania).

„La toate acestea, se adaugă continuarea colaborărilor internaționale, mai ales prin prisma înfrăţirilor pe care Aradul le are cu alte oraşe din Europa, a relațiilor cu ambasadele României în srăinătate, a acordurilor de principiu cu institute culturale importante“, a mai menționat directorul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Totodată, se dorește ca Aradul să participe la Ziua Porţilor Deschise de la Comitetul Regiunilor de la Bruxeles.

Cei de Centrul Municipal de Cultură au mai anunțat că, în luna octombrie, Aradul va fi gazda reuniunii AVEC (Alianța orașelor culturale europene), manifestare considerată importantă din punctul de vedere al conexiunilor culturale europene şi nu numai.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.