Ziarul electronic al arădenilor

Aradul va fi prezent la Sărbătoarea românilor din Cehia

fotoMunicipiul Aradul va fi reprezentat, și în acest an, la „Sărbătoarea românilor din Republica Cehă, eveniment care se va desfășura la data de 28 iunie, în arealul Parcului Kinsky, din Praga.

„Prezența orașului nostru are loc în contextul în care Aradul este înfrățit, din anul 2014, cu Praga 5, iar colaborarea culturală între cele două municipalități este considerată o prioritate. Deschiderea internațională constituie una din prioritățile prin care Centrul Municipal de Cultură a înțeles să-și valorifice vizibilitatea internațională prin realizarea de proiecte comune cu orașele înfrățite. Acțiunea, aflată la ediția a șasea, va debuta la ora 13.30 cu deschiderea oficială în prezența ES, ambasadorul României în Republica Cehă, Daniela Gîtman, precum și a ES, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, Ştefan Gorda“, a declarat Ramona Crețu, director executiv adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

În programul artistic au fost incluse ansambluri din România – Arad și din Republica Moldova.

Astfel, pe scenă vor urca ansamblul folcloric arădean „Sânzâienele“, ansamblul de dansuri populare „Spicul“ din Olari, precum și soliștii arădeni Gabriela Petraș, Alex Jucšor și Vlad Șerban.

În prezent, conform statisticilor oficiale, peste 9.000 de români locuiesc în Cehia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.