Ziarul electronic al arădenilor

Aradul susține „Timișoara – Capitală Culturală Europeană“

DSC_0377Membrii fondatori ai Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“ au anunțat că vor susține demersurile municipiului Timișoara pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“ a informat că „juriul a făcut publică motivarea deciziei luate în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii“.

„Ne însușim punctul de vedere al experților europeni care au pus un diagnostic clar situației culturii arădene, atât la nivel de relații interumane, management cultural cât și la nivelul potențialului reprezentat de industriile creative și de dezvoltarea activităților culturale în spații neconvenționale“, se arată în comunicatul de presă.

„Ne bucură că proiectele legate de un cartier cultural în Cetate și includerea malului Mureșului într-un circuit cultural internațional, creșterea alocării bugetare pentru cultură au fost apreciate. De asemenea, a fost apreciată încurajarea voluntariatului și a actorilor culturali independenți.

Suntem conștienți că profesionalizarea este prioritară într-un oraș care investește sume importante în cultură și are ca obiectiv creșterea calității evenimentelor.

Deznodământul candidaturii îl considerăm un moment important pentru cultura arădeană, în care – cunoscând punctele slabe și tari ale vieții culturale locale, având în vedere reperele strategiei culturale, opiniile cetățenilor și recomandările experților, se va putea opta pentru direcția pe viitor“, se mai menționează în comunicatul de presă remis de Asociația „Arad Capitală Culturală 2021“.

Conducerea Asociației a mai susținut că această competiție a trasat câteva direcții clare de acțiune, printre care dezvoltarea parteneriatelor internaționale și includerea Aradului într-un circuit al culturii europene, cu accent pe crearea de spații culturale noi, creativitatea tinerilor, diversitate și incluziunea unor categorii defavorizate de populație.

În același comunicat de presă, conducerea Asociației a anunțat că „ținând cont de rezultat, membrii fondatori ai Asociației au decis, ca urmare a solicitării Asociației «Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2021», să susțină demersurile municipiului Timișoara în această competiție“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.