Ziarul electronic al arădenilor

Aradul se va înfrăţi cu sectorul XII din Budapesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMunicipiul Arad şi sectorul XII – Hegyvidék din Budapesta (Ungaria) vor semna un acord de înfrăţire, urmând să fie dezvoltate acţiuni cultural-artistice şi sportive comune, schimburi de experienţă între instituţii, organizaţii şi cetăţeni.

În proiectul de hotărâre privind semnarea acordului de înfrățire se arată că „cele două administraţii vor mai colabora şi în vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile acordate pentru susţinerea financiară a acţiunilor oraşelor înfrăţite prin Programul «Europa pentru Cetăţeni» şi a proiectelor depuse în parteneriat de autorităţile locale ale statelor membre UE prin diverse alte programe de finanţare“.

De asemenea, în acord se mai menționează că „oraşele vor intensifica relaţiile de colaborare în domeniile de interes comun, cultural, artistic, ştiinţific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administraţie publică locală“. „Totodată, cele două oraşe doresc dezvoltarea unei colaborări pentru punerea în valoare a patrimoniului etnografic specific celor două comunităţi”, se mai menţionează în proiectul de hotărâre.

În proiect se mai specifică faptul că administraţiile publice locale din cele două oraşe vor sprijini efectuarea unor schimburi de experienţă între unităţile locale de învăţământ, facilitând colaborarea dintre elevi, studenţi, cadre didactice şi cercetători, în conformitate cu atribuţiile de care dispun la nivel local.

Începutul colaborării dintre municipiul Arad şi Sectorul XII – Hegyvidék al oraşului Budapesta a fost în 2010, prin organizarea unor expoziţii comune de artă plastică şi concerte simfonice în cele două oraşe.

Reprezentanţii celor două administraţii locale şi-au exprimat, în repetate rânduri, pe parcursul întâlnirilor din anii 2013 şi 2014, dorinţa de a consolida bunele relaţii de colaborare prin semnarea unui acord de înfrăţire.

Odată cu semnarea unui acord de înfrăţire, cooperarea dintre municipiul Arad şi Sectorul XII -Hegyvidék al oraşului Budapesta poate fi dezvoltată, diversificată şi consolidată, se mai arată în proiectul de hotărâre privind acordul de înfrățire dintre cele două orașe, care va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local al Municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.